Langparkeren op de randparkings

Wie meer dan twee uur in het centrum van Heist-op-den-Berg wil vertoeven, kan zijn wagen parkeren op diverse randparkings. Op de randparkings kan men voor onbepaalde tijd (max. 24 uur) parkeren. Bovendien liggen ze op wandelafstand van het commerciële centrum. Voor wie een hele dag wil shoppen, op familiebezoek gaat, een theatervoorstelling wil bijwonen,… of voor werknemers van handelszaken vormen ze de ideale parkeergelegenheid.

Overzicht van de randparkings

 • Parking Cultuurplein: Deze parking ligt centraal in de Bergstraat, vlak voor Cultuurcentrum Zwaneberg, en telt 157 parkeerplaatsen. De parking ligt in de blauwe zone waar men maximaal 2 uur mag parkeren.
 • Parking Hof van Riemenstraat: Deze parking bevindt zich achter de Academie voor Muziek-Woord-Dans, in de Hof van Riemenstraat. Ze telt 100 parkeerplaatsen.
 • Parking Bib: Deze parking is gelegen in de Kattestraat, naast Cultuurcentrum Zwaneberg, en telt 25 parkeerplaatsen. Ideaal voor bezoekers van de bibliotheek. De parking ligt in de blauwe zone waar men maximaal 2 uur mag parkeren.
 • Parking Spoor: Deze uitgestrekte parking met 244 parkeerplaatsen ligt naast het spoor richting Aarschot. Ze is bereikbaar langs het station. Achteraan deze parking is er een trap geplaatst op het talud zodat men via de Berkenstraat rechtstreeks naar het centrum kan wandelen. Ideale parking voor het weekend (uitgebreid shoppen, theaterbezoek, rommelmarkt).
 • Parking Halfstraat: Deze parking is gelegen aan de overkant van het spoor en is ideaal voor pendelaars komende vanuit de Mechelsesteenweg. Deze parking heeft een totale parkeercapaciteit van 121 wagens, waarvan 71 vlakbij de Mechelsesteenweg. Treinreizigers die moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden aan de kant van het centrum, kunnen zeker nog terecht op de nieuwe parking voorbij de stelplaats van de Lijn in de Halfstraat. Via de trappen van de spoorbrug kunnen zij de perrons bereiken.
 • Parking Brug: Deze parking bevindt zich vlakbij de spoorwegbrug. Ze telt 30 parkeerplaatsen.
 • Parking Molenstraat: Deze parking, met ingang via de Neerweg, werd sinds november 2010 in gebruik genomen en is ideaal voor bezoekers van de zondagmarkt. De parking telt maar liefst 100 parkeerplaatsen.
 • Parking Leopoldlei: Deze parking heeft een parkeercapaciteit van 64 wagens en is het best te bereiken vanop de Leopoldlei. De parking ligt in de blauwe zone. Men mag er maximaal 2 uur parkeren.
 • Parking KTA: Dit is de parking van het Atheneum in de Frans Coeckelbergstraat. Ze is publiek toegankelijk buiten de schooluren en tijdens de weekends en schoolvakanties. Ze telt 122 parkeerplaatsen.
 • Parking Cultuurcentrum: Deze parking, met ingang langs de Kattestraat ten zuiden van de Boudewijnlaan, werd vernieuwd en uitgebreid. De parking telt 100 parkeerplaatsen en is daarmee de grootste randparking die vlakbij Cultuurcentrum Zwaneberg ligt.
 • Parking Berkenstraat: Deze parking bevindt zich op de hoek van de Berkenstraat met de Spoorwegstraat, vlakbij de spoorweg. Ze heeft een parkeercapaciteit van 48 plaatsen. Van hieruit kan men op 8 minuten Cultuurcentrum Zwaneberg bereiken.
 • Parking Vlinderstraat: Deze grote parking werd in gebruik genomen tijdens het voorjaar 2016 en telt 159 parkeerplaatsen. Deze randparking is gelegen ten noord-westen van de Bergstraat en is bereikbaar via Oude Liersebaan en Vlinderstraat. 

Dit project kwam tot stand met de financiële steun van de provincie Antwerpen.