Ovenschotel met pasta, prei en zalm

Ingrediënten

  • preistengels in stukjes
  • 300 g pasta (vb. farfalle tricolore)
  • 2 hardgekookte eieren in stukjes
  • 200 gerookte zalm in stukjes
  • 250 g ricotta
  • 100 g gemalen kaas
  • 250 ml magere room
  • olie
  • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, bouillon

Bereiding

  • Kook de pasta in gezouten water.
  • Stoof de stukjes prei in wat olie (grote pot).
  • Voeg de magere room toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en een beetje bouillon.
  • Voeg de ricotta, de stukjes ei, zalm en de uitgelekte pasta toe.
  • Meng alles goed en breng over in een ovenvaste schotel.
  • Verdeel de gemalen kaas erover en plaats +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven (175°) onder de grill tot de kaas gesmolten en gekleurd is.

Serveren

Serveer met een glaasje wijn.