Muffins met yoghurt
Ingrediënten
voor 12 stuks (bodem 50 mm, hoogte 25 mm)
250 g bakmeel
7,5 g bakpoeder
1 ei
80 g suiker
50 g bruine suiker (graeffe)
20 g vanillesuiker
75 ml koolzaadolie
150 ml boerenyoghurt (volle yoghurt)
125 g rode of bosbessen of andere smaakmakers zoals
chocolade, …
2 el amandelschaafsel
Bereiding
- Zeef het bakmeel boven een kom.
- Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe.
- Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag.
- Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag.
- Zet de cakevormpjes in de holtes van een muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven bij 170 °C in 20 minuten goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.
Tip: vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk of geiten- of sojayoghurt.