Ingrediënten
(voor 12 stuks - bodem 50 mm, hoogte 25 mm)
- 250 g bakmeel
- 7,5 g bakpoeder
- 1 ei
- 80 g suiker
- 50 g bruine suiker (graeffe)
- 20 g vanillesuiker
- 75 ml koolzaadolie
- 125 g rode of bosbessen of andere smaakmakers zoals chocolade, …
- 2 el amandelschaafsel
Bereiding
- Zeef het bakmeel boven een kom.
- Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe.
- Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag.
- Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag.
- Zet de cakevormpjes in de holtes van een muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven bij 170 °C in 20 minuten goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.
Tip: vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk of geiten- of sojayoghurt.