Muffins met yoghurt

Ingrediënten 

(voor 12 stuks - bodem 50 mm, hoogte 25 mm)

  • 250 g bakmeel
  • 7,5 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 80 g suiker
  • 50 g bruine suiker (graeffe)
  • 20 g vanillesuiker
  • 75 ml koolzaadolie
  • 125 g rode of bosbessen of andere smaakmakers zoals chocolade, …
  • 2 el amandelschaafsel

Bereiding

  • Zeef het bakmeel boven een kom.
  • Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe.
  • Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag.
  • Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag.
  • Zet de cakevormpjes in de holtes van een muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de muffins in een voorverwarmde oven bij 170 °C in 20 minuten goudbruin.
  • Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Tip: vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk of geiten- of sojayoghurt.