Muffins met yoghurt

muffins met yoghurtIngrediënten
voor 12 stuks (bodem 50 mm, hoogte 25 mm)
250 g bakmeel
7,5 g bakpoeder
1 ei
80 g suiker
50 g bruine suiker (graeffe)
20 g vanillesuiker
75 ml koolzaadolie
150 ml boerenyoghurt (volle yoghurt)
125 g rode of bosbessen  of andere smaakmakers zoals
chocolade, …
2 el amandelschaafsel

Bereiding
Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe. Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag. Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag. Zet de cakevormpjes in de holtes van een muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de muffins in een voorverwarmde oven bij 170 °C in 20 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.
Tip: vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk of geiten- of sojayoghurt.