Muffins met yoghurt

muffins met yoghurtIngrediënten
voor 12 stuks (bodem 50 mm, hoogte 25 mm)
250 g bakmeel
7,5 g bakpoeder
1 ei
80 g suiker
50 g bruine suiker (graeffe)
20 g vanillesuiker
75 ml koolzaadolie
150 ml boerenyoghurt (volle yoghurt)
125 g rode of bosbessen  of andere smaakmakers zoals
chocolade, …
2 el amandelschaafsel

Bereiding

  • Zeef het bakmeel boven een kom.
  • Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe.
  • Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag.
  • Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag.
  • Zet de cakevormpjes in de holtes van een muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de muffins in een voorverwarmde oven bij 170 °C in 20 minuten goudbruin.
  • Laat ze op een rooster afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Tip: vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk of geiten- of sojayoghurt.