Konijn Serafijn

Konijn SerafijnIngrediënten
Ingrediënten voor 4 stuks
4 konijnenbillen
1 flesje Serafijn donker
200 gr sjalotten
80 g bruine kandijsuiker
200 gr gedoogde abrikozen
50 gr verse boter
150 gr bloem
3 dl gebonden kalfsjus
1,2 kg witloof
1,2 kg bloemaardappelen
200 ml karnemelk

Bereiding
Het konijn
Was de konijnenbillen in koud water en dep goed droog. Wentel deze vervolgens in gekruide bloem. Bak de bebloemde billen goudbruin in boter en leg deze in een ovenschotel. Bak in dezelfde pan de, in ringen gesneden, sjalotten en deglaçeer met de Serafijn donker. Voeg de kalfsjus en de gedoogde abrikozen toe. Breng de saus op smaak en giet over de konijnenbouten. Dek de ovenschotel af met zilverpapier en zet in de oven gedurende 75 à 90 minuten op een temperatuur van 160° C.

De witloofstoemp
Aardappelen schillen, koken en opbloemen. Witloof van de harde kern ontdoen en bakken in boter. Let op: kruiden als het witloof volledig gebakken is (anders komt er vocht vrij en krijg je het witloof niet bruin gebakken). De aardappelen samen met gebakken willoof, boter en karnemelk opwerken tot een puree.