Ingrediënten
4 personen
- 4 konijnenbillen
- 1 flesje Hestse Bruine
- 200 g sjalotten
- 80 g bruine kandijsuiker
- 200 g gedoogde abrikozen
- 50 g verse boter
- 150 g bloem
- 3 dl gebonden kalfsjus
- 1,2 kg witloof
- 1,2 kg bloemaardappelen
- 200 ml karnemelk
Bereiding
Het konijn
- Was de konijnenbillen in koud water en dep goed droog. Wentel deze vervolgens in gekruide bloem.
- Bak de bebloemde billen goudbruin in boter en leg deze in een ovenschotel.
- Bak in dezelfde pan de, in ringen gesneden, sjalotten en deglaçeer met de Hestse Bruine. Voeg de kalfsjus en de gedoogde abrikozen toe.
- Breng de saus op smaak en giet over de konijnenbouten.
- Dek de ovenschotel af met zilverpapier en zet in de oven gedurende 75 à 90 minuten op een temperatuur van 160° C.
De witloofstoemp
- Aardappelen schillen, koken en opbloemen.
- Witloof van de harde kern ontdoen en bakken in boter. Let op: kruiden als het witloof volledig gebakken is (anders komt er vocht vrij en krijg je het witloof niet bruin gebakken).
- De aardappelen samen met gebakken witloof, boter en karnemelk opwerken tot een puree.