Konijn met Hestse Bruine

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Het konijn

  • Was de konijnenbillen in koud water en dep goed droog. Wentel deze vervolgens in gekruide bloem.
  • Bak de bebloemde billen goudbruin in boter en leg deze in een ovenschotel.
  • Bak in dezelfde pan de, in ringen gesneden, sjalotten en deglaçeer met de Hestse Bruine. Voeg de kalfsjus en de gedoogde abrikozen toe.
  • Breng de saus op smaak en giet over de konijnenbouten.
  • Dek de ovenschotel af met zilverpapier en zet in de oven gedurende 75 à 90 minuten op een temperatuur van 160° C.

De witloofstoemp

  • Aardappelen schillen, koken en opbloemen.
  • Witloof van de harde kern ontdoen en bakken in boter. Let op: kruiden als het witloof volledig gebakken is (anders komt er vocht vrij en krijg je het witloof niet bruin gebakken).
  • De aardappelen samen met gebakken witloof, boter en karnemelk opwerken tot een puree.