Den Bierberg

Begin 2013 besloot een lid van de bierclub om zijn eerste brouwstappen te ondernemen. Hij had tijdens zijn opleiding tot bierkenner de brouwmicrobe te pakken gekregen. Hij vervolledigde zijn kennis nog met diverse brouwcursussen. Wegens tijdsgebrek werd er echter niet veel water in bier veranderd. Kris wou maar wat graag mee leven in de brouwerij brengen en zo vormen ze een echt ‘brouwersduo’.

In 2016 werd de installatie van 25 liter een beetje te klein voor de kompanen en investeerden ze in een installatie met een brouwcapaciteit van 100 liter.

Den Bierberg kan met trots 3 streekbieren voorstellen:

Hestse Bruine (Broad Peak) - alc. 8,2% vol - EBC 55 - EBU 26

Voor de liefhebbers van een donker bier is dit zeker een aanrader. Een ruime beige schuimkraag op een donker bier met een fruitige neus. De smaak is een ideaal huwelijk van zachtheid van caramout, bitter van gebrande mout en hop. Lange nasmaak, waarin alle componenten blijven meespelen.

Hestse Tripel (Triglav) - alc. 7,7% vol - EBC 8 - EBU 44

Een echte tripel “pur sang”. Geen gebruik van speciale kruiden, maar puur in smaak door de gebruikte hop (Golding en Cascade). Een verfrissende tripel met een mooie balans tussen zoet, bitter en een hoppige toets

Hests Pintje - alc. 5,4% vol

Een pils pur sang! Gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten, geen gebruik van kruiden maar puur in smaak door de gebruikte hop en suiker. Ongefilterd natuurbier met hergisting op de fles.

Contact

Den Bierberg vzw
Kasteeldreef 15, 2220 Heist-op-den-Berg
0498 80 13 72 - info@denbierberg.be
www.denbierberg.be